Alpine 110.

Deze A110 kwam ik tegen op het vliegveld van Barcelona in 1992 toen ik daar zes weken een stationering had vanwege mijn werk.

De auto was betrokken geweest bij een verkeersongeluk op de luchthaven en daarom in beslag genomen. Via de agent die het terrein met inbeslaggenomen auto’s beheerde kwam ik erachter dat deze Alpine al 9 jaar op hetzelfde plekje verbleef, geen wonder dat de voorbumpers al geheel doorgerroest waren!

De agent gaf mij de gegevens van de eigenaar die een adres in de binnenstad van Barcelona had. Niet moeilijk te vinden en na een goed gesprek met de eigenaar was hij genegen compleet afstand van de auto te doen en heeft dat destijds ook op papier gezet! Ik was dus formeel eigenaar van een Renault A 110!

Dus terug naar de beheerder van het terrein naast de luchthaven en de agent was genegen alle papieren van de Alpine op te vragen bij het hoofdkantoor in Barcelona.

Na een aantal maanden niet in Barcelona te zijn geweest kwam ik daar weer eens poolshoogte nemen en wat bleek.. Tijdens een vakantie van de beheerder had de luchthaven besloten om 40 auto’s te verkopen aan een autosloper! Waaronder ook de Alpine. Men liet mij een gespecificeerde rekening zien waarop stond vermeld dat de Alpine voor 100 Spaanse peseta’s naar de sloperij was verhuisd.

dit was echt een domper van jewelste omdat ik plannen had om deze Alpine te restaureren. Gemiste kans!