Vakantie zuid Frankrijk met 4cv 2014.

Hier een verslag van onze vakantie met de 4cv in Juni 2014.

Nadat we het buitenland evenement in Melay hadden bezocht zijn we doorgereden naar het plaatsje Die in de regio Drome.

Van Bourbonne Les Bains waar we op de camping verbleven was het in eerste instantie de bedoeling om door te rijden naar de Bourgogne maar de rit verliep zo voorspoedig  dat we halverwege besloten door te rijden naar Die aan de rivier de Drome .

Even ten zuiden van Lyon  op de A7 een van de weinige stukjes snelweg die we hebben gereden hoorden we een rommelend geluid in de motorruimte.  Alle indicaties bleven normaal maar toch maar even ergens proberen te stoppen . Gelukkig vonden we een soort van inham waar we even konden stoppen en ja hoor , er was een stuk van de dynamo riem afgeslagen. Snel een nieuwe gemonteerd en we konden weer verder.

Vervolgens dachten we dat we het laatste stuk maar weer beter binnendoor zouden kunnen rijden. Echter onze Navigatiehulp de Garmin dacht even iet te veel binnendoor wat we in eerste instaande niet door hadden. Hierdoor belanden we op een binnenweg waar twee Colletjes van bijna 900 meter inzaten en er was geen weg terug , waarschijnlijk was dit de korste route naar de camping in het plaatsje Die maar zeker niet de snelste!